Vastlapäeva radadel…
Vaja läheb:
2 suurt sibulat
3 küüslauguküünt
jupike ingverit
kookosrasva praadimiseks
1 tl kurkumit
näpuotsaga vürtsköömneid
tsillihelbeid või värske kaun
1 purk kikerherneid
1 purk purustatud tomateid
2 peotäit spinatit
soola-pipart
Vett võta ka metsa kaasa, ära unusta;)
Koori ja haki sibul ning klaasista see kookosrasvas. Pikalt ja rahulikult, siis lisa hakitud küüslauk ja ingver. Tegelikult õues toimetades, ma soovitan kodus teha korralik eeltöö, kõik need koorimised ja hakkimised, siis ei hakka käed külmetama, saab lihtsalt andunult poti sisse vaadata. Prae veel. Viska maitseained ka potti, keera natuke kuumust juurde, siis moodustub toidule mõnus põhi. Kurna kikerherned, kalla potti. Lisa ka purustatud tomat ja vett, nii palju kui tundub hea. Kui tahad tummisemat suppi, võid lisada ka ühe kookospiima. Keeda pisut, maitsesta soola-pipraga ja poeta sisse ka spinat. Tuulise ja pisut vastiku ilma toit, lööb põsed hoobilt õhetama.
Esimese hooga tegin selle retsepti @rimieesti jaoks.. aga nüüd olen juba nii mitu korda ise keetnud ja kommentaarid lähevad aina lakke. Eriliselt mulle meeldis minu vanem poeg “Hmmm, ma poleks isegi ette kujutanud, et hernesupp võib olla hea aga see on ju superhea!” Vegan Vastlad, ja moodsad noored;)