Vaja läheb:
korralik punt värsket karulauku
pisike peotäis röstitud metsapähkleid
(või kõrvitsaseemneid, nendega mulle väga meeldib)
50 g riivitud kõvajuustu
1-2 dl õli
sidrunimahla
soola-pipart
Rösti pähklid kuival pannil. Karulauku haki pisut. Kodus pista kõik ained kannmikserisse (õli lisa jao kaupa) ja surista ühtlaseks. Looduses kasutasin hoopis uhmrit, toimis mõnusasti, sai hoopis huvitavam tekstuur. Ja pesto värskemast-värskem.
Maitsed säti lõpus soola-pipra ja sidrunimahlaga õigeks.
Pestot söö oma lemmikpastaga või määri võileivapeale, nämmm.
Mina kevadet ilma karulaugu ja umbrohu pestota ei oskagi ette kujutada. See esimene heleroheline, see teeb tõesti õnnelikuks.
Ja karulauku korjates ära unusta, et ta on ikkagi looduskaitse all. Lubatud korjata oma tarbeks ja kasvukohta kahjustamata. Kallis karulauk, hoiame teda.