Metsa all, rannal ja aasal pikutamise aeg ongi käes. Sestap imetore retseptike, kuidas küpsetada üks särtsakas ja krõbe, soolane küpsis. Hea piknikukorvi pista.
Vaja läheb:
150 g peenelt riivitud kõvajuustu
120 g võid
200 g nisujahu
näpuotsaga tsillihelbeid
1 peenelt riivitud küüslauguküüs
soola-pipart
1-2 sl külma vett
peoga pekaani pähkleid
120 g võid
200 g nisujahu
näpuotsaga tsillihelbeid
1 peenelt riivitud küüslauguküüs
soola-pipart
1-2 sl külma vett
peoga pekaani pähkleid
Sega kokku või ja riivjuust, lisa maitseained. Ja jupikaupa jahu. Kui tainas on liiga mure, pane natuke jääkülma vett. Keera tainas küpsetuspaberisse vorstiks. Ja saada külma. Nii kauaks kui saad lõigata korralikud viilud, nii 5-7 mm. Aseta need küpetuspaberiga kaetud ahjupannile, vajuta pekaanipähkel keskele ja küpseta 190 kraadi juures 15 minutit.
Eriliselt hõrgu maitse lisavad pähklid, alati kindla peale minek!