Hele-Mai Alamaa
Hele-Mai on värvilemb fotograaf ja toiduterapeut, värske õhu sõltlane. 25 aastat teeninud meediajumalat väga erinevates ajakirjades. Olnud fotograaf, ajakirjanik, köögi-ja kultuuritoimetaja. Nüüd siis vaba ja vabakutseline. Veetnud terve oma elu “kõrvadeni” toidu sees. Keerutanud kulpi, armastanud süüa, pildistanud toitu ja sellest kirjutanud. Andnud välja riiulitäie kokaraamatuid. Tänaseks eelkõige keskendunud toiduelamuse pakkumisele ja jagamisele. Udupeentest ampsudest kuni hingesoppi pugeva maalähedase metsaköögini, ooperiteatris või üksikul saarel, kõik sobib. Peaasi, et päris tooraine, aus ja ilus toit ning aega ka seda nautida. Pliidiäär on tema kirik ja sibula hakkimine meditatsioon. Kui Hele-Mai oleks toit, siis ikka salat, värske ja värviline!
Diplomeeritud keskkonnakaitsja ja matkajuht. Südames metsapoole!
Maret Allikas
Maret on taimetark Läänemaalt, kes kutsub sind korilustiirule metsa ja mere äärde. Alati kaasas termos ja teekannuke, et teha pause. Global Tea Hut klubi liige ja meditatiivsete teeõhtute korraldaja. Teinud koostööd paljude Eesti tipprestoranide ning kokkadega. Aidates neil menüüsse sobitada ja koguda erinevaid kodumaised toidutaimi. Näiteks korjata ühe hooajaga 80 kg leedriõisi, muljetavaldav, kas pole? Täiendanud oma teadmisi Herbaatika koolis. Õppides taimede traditsioonilisi väärtusi välja tooma tänapäevase tehnika ja meetoditega. Maretiga metsas on väga hea. Maretiga saab teha ka töötubasid. Kuidas valmib lillevesi? Taimenapsud-tinktuurid, ürdisool ja-suhkur? Kuidas segada just Sulle sobiv taimetee ja palju muud, ikka metsikutest taimedest.
Keit Lillemäe
Keit on kokandushuviline juba lapsest saati, küpsetades aina ja alati ilma retseptita kõikvõimalikke kooke. Lihtsalt kapis leiduvast. 2015 aastal asutas koos sõpradega Renard Coffee Shop’i, et täita üks unistuste kooslus – parim kohv ja maitsev kook. Keit ei karda väljakutseid ja uuendusi. Seda pole varem tehtud? Ahaa, siis sobib, teeme ära! See on tihti tema motoks.
Toidus hindab Keit samaväärselt nii maitset kui välimust. Kaetud laud peab olema elamus, kaunistama ruumi ja seal toimuvat. Aastal 2018 asutas cateringifirma RabaPeet, mis pakkus värvilist, maitsvat ja inspireerivat toitu. Seda teeb ta senini, aga nüüdseks juba koos Metsapoole maitsetega.
Margit Välja
Margit on ema, väikeettevõtja, toiduarmastaja, loodusesõber, isehakkanud kokk ja parandamatu maaelu romantik. Raamatu “Metsapoole maitsed, taimed ja toit” üks autoritest. Kõik tema tegemised on otsapidi seotud kas pere, maaelu-oluga, toidu valmistamise või siis looduses kolamise ja sealt kasuliku kogumisega.
Armastab vaikust, aeglast kulgu ja loomise ilu ning katsub neid väärtusi vähehaaval aina rohkem oma ellu kutsuda. Igapäevaselt toimetab imearmsas toiduelamusi ja cateringi pakkuvas firmas Korilase köök. Tasapisi kolib Setumaale.
Maru Metspalu
Maru on kuusevõrsete ja naatidega toitnud tervet ajakirja Eesti Naine lugejaskonda. Kasvanud üles emalt kuuldud taimetarkuste ning uudishimuga nii toidutegemise kui kudumise vastu. Need kaks on teda kandnud seni.
Esimene on viinud tööle restoranikööki ja kasvatanud peakokaks. Pluss Eesti Peakokkade Ühenduse juhatuse liikmeks ning vegantoidu valmistamise koolitajaks TEKOs. Maru on tegus ka FoodStuudio puljongiuniversumis.
Teine kirg, kudumine, on inimeste garderoobi rõõmustama lisanud mullitavad kindad-mütsid ja andnud Marule võimaluse olla hoopis moelooja.
Maru ütleb, et toidu tegemine on viis avaldada lähedastele oma armastust ning tema tehtud road on kõik 100% täistaimsed. Kaks kokaraamatut seljataga ja praegu on valmimas kolmas. Taimselt ja sekka ka metsikumaid maitsetoone – angervaksalt ning kibuvitsaõitelt.
Luukas Lepik
Meie kuulus hakkekokk, täpne ja rahulik. Vaikne ja filigraane, kunstnikuhing. Täiesti asendamatu abimees, tassib ja rassib, valmistab kõikse kaunimaid ampse ja täiuslikult grillitud krevette. Muuhulgas ka Hele-Mai kõige noorem pojake (loe: enamasti õpib koolis). Ja hakkekoka koht on vaba… ehk siis jälle kui tahad ennast kampa pakkuda, kirjuta meile.