Talvine supp. Vürtsikas ja käre.
10-12-le
Vaja läheb:
2 suurt sibulat
3 kodumaist küüslauguküünt
1 liitrine kookospiim
2-3 pakki Tom Yumi pastat (väga tore toode, metsa kaasa võtta)
800 g kanafileed või suuri tooreid krevette
3 porgandit
suur karp šampinjone
suur karp kirsstomateid
karbike suhkruherneid kui neid juhtub olema
1-2 laimi mahl
1 tšillikaun
vett ärge unustage koju;)
koriander on muidugi tore aga mitte kohustuslik
2-3 lavašši ehk Gruusia leiba või ciabattat
praadimiseks võid või õli
See on imelihtne supp. Eriti kui manad silme ette 10 rõõmust oigavat inimest, kes on sulle aegade lõpuni tänulikud. Minu soovitus külmal ajal on, haki kõik mis võimalik kodus valmis, paki karpidesse, minigrippi kotti või tõmba vaakumisse. Õues külmaga kana lõigata… brrr, ei ole mõnus;)
Alustame. Klaasista sibul ja küüslauk võis. Aja liitrijagu vett keema, kalla sisse kookospiim ja vürtsipasta. Metsas on selline vürtsipasta täiesti imeline, 30 grammine kotike kotti ja taevalik maitse tuleb sinuga kaasa, kuhu iganes! Kookospiima lisamine Tom Yumile ei pruugi olla autentne, aga Hele-Mai armastab teha just nii. Ja aplaus on kandnud. Kui vedelik keeb, heida sisse porgand, tomatid. Poolita seened ja tomatid, need viska suppi. Mulle meeldib kana eraldi praadida ja supi sisse kallata. Kui sul on pann kaasas, prae eraldi, jao kaupa ja maitsesta soola-pipraga. Kui ei ole panni, heida otse potti. Külmutatud krevetid võib kohe otse potti panna. Vaata, kas on vaja vett lisada. Kuna Tom Yumi pasta on suhteliselt soolane, pole soola tavaliselt juurde vajagi. Lase pisut podiseda. Lõpuks lisa laimimahl, hakitud tšilli ja koriander. See supp ei ole väga tummine, pigem on rõhk sellel, et puljong saaks vürtsikas ja käre. Saab seda mõnusasti juua üle kausiääre. Kõrvale paku parajalt kärsatatud lavašši või ciabattat. Vaikne supp. Sest keegi isegi ei räägi midagi… See on lihtsalt nii hea, ses tatises talveilmas.